İNTERMEZZO

Herşey geçiştir. Herşey geçicidir. Yaşamın melodileri ara nağmeleriyle birbirine bağlanır. Yaşam bazen bağlantılarda gizlidir.

Freitag, 13. August 2010

Yalnızca İki Kelime


Ne sihirli iki kelimedir o!


Hangi milletten, hangi etniden, hangi renkten, hangi medeniyetten, dünyanın hangi köşesinden ve kaç yaşında olursak olalım, nasıl da tepeden tırnağa içimizi titretir, nasıl da yüreğimizi delip geçer, nasıl da tüm irademizi yerle bir edip bizi kendisine tutsak eder.

Hangi dilde söylenmiş olursa olsun, güzeldir.

Söylediğimiz, söyleyebildiğimiz zaman, içimizin derinliklerinden kopup dudaklarımızdan dökülebildiğinde, nasıl da kanatlandırır, nasıl da mutluluklara garkeder.

Duyduğumuz, duymayı istediğimiz dudaklardan döküldüğü zaman, nasıl da dünyaları bahşeder.

Aslında insan olarak, şu yeryüzünde yaptığımız her şeyin, her uğraşın, her çabanın, her kavganın amacıdır o iki kelime. Bazen bilmeden yıllarca peşinden koşarız da, bir gün bulduğumuzda, bulabildiğimizde anlarız birden herşeyi onun için yaptığımızı, ayaklarımız suya eder, başımız bulutlara yükselir. Zaman durmalıdır o anda, herşey sona ermelidir, çevremiz yokolmalıdır ve biz o iki kelimenin içine dalıp kaybolmayı isteriz.

Hepimizin ihtiyacı vardır o iki kelimeye. En sertimizin, en haşinimizin, en duyarsız görünenimizin, en kuvvetlimizin, en bağımsızımızın, en güçlümüzün, en kendine güvenenimizin de.

Önce annemizden duyar, sonra da hep başkalarından duymayı özleriz. Annelerinden duymamış olanlar bile, yaşam boyu başkalarından duyabilmeyi beklerler. Bazen kendileri de farkında varmadan, bilmeden. Bazen hiç gereksinmeleri olmadığını haykırdıkları halde.

Ve bütün insanlar, hayatlar boyunca koşarlar peşinden o iki kelimenin. Bazen bulur, bazen yeniden kaybeder, bazen yeniden yollara düşerler yeniden bulmak için.

Bazen bulduklarını zanneder, yürekten gelmemiş, yalnızca dudaklarca şekillendirilmiş olduğunu farkettiklerinde de, en acı hayal kırıklıkları içinde tüm dünyaya küserler.

Söylenmesi de, söylenmemesi de insan yaşamlarını bazen alt üst eder, ama onu aramamız, onu duyabilmek için gösterdiğimiz çabalar bitmez.

Hepimizin ihtiyacı vardır o iki kelimeye. İtiraf etsek de, etmesek de.

Ve hangi dilde söylenmiş olursa olsun, güzeldir.

İçten içe bekleriz hep, birileri fısıldasın diye onu kulağımıza:

“Seni seviyorum.”



Hello - Lionel Richie - Tigane
Hochgeladen von patinette. - Musikvideos, Sänger Interviews, Konzerte und mehr.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen