İNTERMEZZO

Herşey geçiştir. Herşey geçicidir. Yaşamın melodileri ara nağmeleriyle birbirine bağlanır. Yaşam bazen bağlantılarda gizlidir.

Mittwoch, 18. Mai 2011

Aman Aman Rulman



Dün medyaya akseden bir haber, Türk insanının zekası ve yaratıcılığı konusunda beni bir kere daha derinden sarstı.

Bu konuda, çok sevdiğim rahmetli Aziz Nesin ile ayni fikirde olamıyorum ne yazık ki. Bana göre Türkler zekidir, zeki üstüdür, hatta cin gibidir. Hele bazı konularda.

Düşünsenize, vaktiyle Almanya’daki meşrubat ve sigara otomatlarına buzdan yaptıkları jetonları atıp, bedavadan içecek ve sigara sahibi olarak, firma sahiplerini deli edenler kimlerdi?

Ya da , beyaz tüylü olağan bir kediye, mavi lenz takarak, „Van kedisi“ diye satmaya çalışanlar?

Veyahut da, mazgal deliğine düşen bir madeni parayı, ucuna sakız yapıştırdığı bir baston yardımıyla kurtaran akl-ı evvel?

Başka kimin aklına gelir, karyola demirlerine bağladığı kaçak elektrikle evi ısıtmak?( Bu son üç maddeyi Ekşi Sözlük‘te okudum)

Ararsanız daha birçok örnek bulunur bu parlak zekaya.

İşte bu örneklerden biri de dün gazetelerdeydi. (www.habervizyonu.com) Karaman’da 34 yaşında genç bir adam, otomobil ve motosiklet tekerleklerinde kullanılan rulman ile mastürbasyon yapmaya kalkmış. Eee, en yakınında onu bulmuş herhalde. Buraya kadar iyi de, sonrası biraz acıklı. Rulmanı cinsel organından çıkaramamış ve sonuçta hastahanelik olmuş.Yapılan ameliyatla „organ“ „rulman“ dan kurtulmuş ama daha sonrası, daha da acıklı. Zavallı gencin cinsel organında dolaşım yolları kapandığından, „organ“ işlev yapma yeteneğini kaybetmiş.

Ne denir şimdi buna? Zeka bir anda parlayıp büyük bir buluş yapmış ama, galiba olası sonuçları pek farkedememiş.

Bu duruma, olsa olsa yine başka parlak bir Türk zekası çare bulabilir.

Yok mu müteşebbis bir iş adamı, bu konudaki büyük potansiyeli ve açılması muhtemel büyük pazarı görebilecek?

Yani, hani şu rulmanlar sağlığı tehlikeye sokmayacak başka bir maddeden imal edilse örneğin? Sonra da, prezervatif gibi, eczanelerde, bakkallarda filan satılsa?

Hem böyle bir müteşebbis milyoner olurdu, hem de mahallenin tüm kedi ve köpekleri, kasaba ve köylerdeki keçiler, koyunlar, atlar, inekler vesaire ve de hatta durmadan tecavüze uğrayan kadın taifesi, hayatları boyunca bu müteşebbise minnettar kalırdı.

Bizden hatırlatması.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen